Co je to Acai Berry a odkud pochází?
Publikováno 18.03.2013 v 11:52 v kategorii Léky na hubnutí, přečteno: 130x
Moderní potraviny nám přinášejí známá fakta, která jsou ale stále něčím novým překonávána. Ještě donedávna bychom si mysleli, že pomeranče a citrony jsou hlavním zdroje vitaminu C. Podle nejnovějších výzkumů je však překonaly nejen jablko, ale i šípky či rakytník. Zapomeňme na tyto potraviny a podívejme se na absolutního rekordmana, který je předstihne ve všech oblastech. Jedná se o celkem novou a pro někoho neznámou potravinu Acai Berry.
Co to je a kde se vzala?
Acai Berry jsou malé bobule, které svět objevil teprve před několika lety. Tyto bobule se okamžitě zařadily mezi opravdové super potraviny. Jedná se totiž o potravinu nabízející nepředstavitelné množství vitaminu, minerálních látek, ale i antioxidantů nebo látek zpomalujících stárnutí.
Obrovská obliba této potraviny do našich končin přišla z Ameriky. V USA již několik let znají, jaké účinky bobule Akai mají. Jejich původ je však z daleké Amazonie. Zde tuto rostlinu využívaly domorodé kmeny, které ji znají již po několik století. Skvělé a nečekané účinky bobulí poznali objevitelé již na obyvatelích samotných.
Acai Berry jako zázrak z nebe
Domorodí obyvatelé bobule pravidelně konzumovali a již na jejich vzhledu a vitalitě bylo něco divného. V pokročilém věku jim nevadilo běhat a lovit, vypadali velmi mladě a netrpěli téměř žádnými chorobami. Až po delší době bylo zjištěno, že za to může tato rostlina. Její účinky v oblasti detoxikace organismu jsou obrovské a přírodní antioxidanty působí velmi rychle a efektivně.
Největší využití této rostliny západní svět nalezl především v oblasti hubnutí a celkového zdraví. Bobule Acai jsou využívány k výrobě produktů, jako jsou doplňky stravy ve formě tablet, nápojů, tyčinek nebo bonbonů. Díky obsahu enzymů a přírodních antioxidantů na tělo působí jako čisticí prostředek, na který se vážou škodlivé látky. Z těla jsou odstraňovány škodlivé látky, ale díky nastolené vitalitě a rovnováze v těle se zbavujeme i nadbytečných tuků. Rostlina se cení i pro vysoký obsah vitaminu C, kterého obsahuje téměř nejvíc na světě.
Komentáře
Celkem 0 komentářů